Saznajte

Sada već bivši predsjednik Bayerna, Uli Hoeness, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci. Hoeness je proglašen krivim zbog utaje 27, 2 miliona eura poreza.

Suđenje Hoenessu započelo je zbog utaje oko 3.5 miliona eura poreza, a kada je proces započeo, Bayernov predsjednik priznao je kako je utajio još 15 miliona eura. Međutim, do kraja suđenja svota je narasla na čak 27.2 miliona eura koje Hoeness duguje poreznim tijelima, a do te svote se došlo nakon iscrpnog pregleda dokumentacije koju je Höness dostavio istražiteljima, prenosi portal sportske.
Hoenessa sada čeka zatvor, a njemački Bild.de donosi kakav ga život iza rešetaka očekuje iduće tri i pol godine. Bild navodi kako zatvor ima kapelicu u kojoj će svakednevno moći priznati svoje grijehe, a tu je i sveta misa svake nedjelje u 10 sati.
Hoeness neće imati pravo trenirati niti jednu ekipu unutar zatvora jer na to imaju pravo samo zatvorski službenici koji imaju DFB trenersku licensu. Kada je televizija u pitanju, Uli će je moći kupiti u zatvorskom dućanu, ali ona u svojem osnovnom kabelskom paketu neće imati niti jedan program koji će prenositi utakmice Bundeslige.
Supruga Susi moći će ga posjećivati najviše tri puta mjesečno u trajanju od dva sata, a uz sebe će smjeti povesti najviše još dvoje prijatelja.
Svi zatvorenici moraju nositi zatvorsku uniformu. Osim fotografija s vjenčanja i postera ostale privatne stvari su zabranjene, kao npr. računala, mobiteli i slično. Na ručak svi čekaju u redu, a Hoeness neće imati pravo na dodatnu kobasicu, već će imati jednake porcije kao i ostali zatvorenici.