Negativne reakcije iz samog tima

Nakon novog poraza i po mnogima najgore partije u inače očajnoj sezoni, počele su da se čuju i prve negativne reakcije iz samog tima u vezi Moyesovih taktičkih zamisli.

Zajednička ocijena svih komentatora poslije utakmice u Pireju je da je United odigrao svoj najgori meč u sezoni. Možda to i ne bi bio problem da sezona i inače nije očajna, pa je činjenica da su dotakli dno, konačno prouzročila i reakciju iz same svlačionice.
Nogu je povukao Robin Van Persi koji je u izjavi za holandsku televiziju bio prilično jasan u vezi taktike koju je Moyes pripremio.
"Nisam od onih koji ce uperiti prstom u nekog. Ponekad pokušavam pronaći način da uradim nešto više na terenu, ali tamo gdje želim da se krećem već se nalazi neko od mojih saigrača. To otežava stvari. Onda moram promijeniti odluku da bih se prilagodio suigračima i da ne igram svoju igru", objašnjava Van Persie.
Ipak , Holanđanin nije otvoreno protiv Moyesa.
"On naporno radi, kao i svi mi. Nije uvijek lako i na svima nama je da preokrenemo stvari. Lako je uperiti prstom u nekog, ali ja to neću učiniti", ipak se malo povukao Van Persie na kraju.