Guardiola diže rampu

Na pomolu je senzacionalni transfer Bayernova veznjaka Tonija Kroosa u Manchester United.

Još jedna zvijezda bavarskog diva pala je u nemilost Josepa Guardiole. Riječ je o Toniju Kroosu, koji je prošle sezone do povrede bio standardni član udarne ekipe i prema mnogima najbolji igrač Bayerna u jesenskom dijelu prošle sezone.
Prema vijestima koje stižu iz Engleske, njemački reprezentativac blizu je prelaska u Manchester United. Guardiola se navodno složio s transferom: "Kroos je vrlo važan igrač za nas, ali znate kako je, u nogometu se stvari brzo mijenjaju. Danas ste ovdje, sutra već negdje drugdje", odaslao je Španac simptomatičnu rečenicu na press-konferenciji pred dvoboj sa Stuttgartom.
Da se nešto kuha na relaciji Manchester – München moglo se naslutiti prošlog petka kada se pojavila vijest kako je David Moyes stigao na utakmicu Bayerna u Mönchengladbachu. Menadžer ManUtd-a navodno se sastao s igračevim zastupnikom Volkerom Struthom. O čemu su razgovarali nije teško zaključiti. Spekulira se da ManUtd nudi Bayernu odštetu od oko 30 miliona eura. 
Naveliko se u njemačkim medijima spekulira da su pregovori 24-godišnjeg veznjaka s Bayernom oko produženju ugovora zapeli u slijepu ulicu. Kroos traži ulazak u najviši platni razred Bayernovih igrača, no čelnici kluba uporno odbijaju taj zahtjev: "Ne mogu ništa konkretniji reći. Imam ugovor s Bayernom do lipnja 2015. godine. Koncentriran sam isključivo na nastavak sezone. Postoje puno gore stvari u životu. Igram u top ekipi s top trenerom. Ja sam trenutno zadovoljan, a što će se dogoditi u budućnosti, to nikako ne mogu znati", rutinski je odgovorio Kroos na pitanje novinara hoće li ostati na Allianz Areni.
Neće biti preveliko iznenađenje ako se senzacionalni transfer dogodi u posljednjim trenucima zimskog prijelaznog roka. Zna se da je ManUtd u velikoj transfernoj ofenzivi, Moyes gotovo panično traži pojačanja nakon niza loših rezultata. Već je ulovljena jedna krupna riba, na Old Trafford stigao je Juan Mata, a čini se da bi mogao i mladi njemački veznjak. „Crvenim vragovima“ nasušno nedostaje takav tip igrača. S Kroosom u ekipi izgledi za osvajanja mjesta u Premiershipu koje vodi u Ligu prvaka znatno bi se povećali.