Dobio proviziju

Neymar da Silva Santos, otac i agent fudbalera Barcelone Neymara, priznao je da je od katalonskog kluba dobio proviziju od 40 miliona eura da bi njegov sin potpisao ugovor.

Silva Santos je rekao da se ne plaši da se pojavi pred poreskim vlastima Španije i Brazila i objasni čitav transfer.
“Sve što želim je da moj sin može na miru da igra i pripremi se za Svjetsko prvenstvo u Brazilu”, rekao je Silva Santos i naveo da se sa Barcelonom dogovorio da mu uplati novac, kako bi katalonski klub imao prednost kada Neymar bude prodavan.
Deset miliona eura mu je isplaćeno 2011, a ostatak kada je Neymar prošle godine potpisao ugovor sa Barcom. Uprkos tome, Silva Santos je rekao da može da dokaže da na taj način nije prekršen propis Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), koji predviđa da su bilo kakvi novčani dogovori dopušteni samo šest mjeseci prije potpsivanja ugovora, ali to nije detaljno objasnio.
Ova izjava Silve Santosa predstavljaće novi problem za sada već bivšeg predsjednika Barvelone Sandra Rosellija, koji bi zbog prikrivanja pravog iznosa transfera mogao da bude osuđen.
Barcelona je prošle godine saopštila da je transfer Neymara izonosio 57 miliona eura, da bi prošle sedmice, kada je afera dospjela u javnost, ali i do javnog tužioca, sa Nou Kampa stigla nova informacija, po kojoj je transfer bio 86,2 miliona evra, a pojedini mediji prenose da je Neymar plaćen čak 95 miliona