Pogledajte video

U utorak je u Engleskoj odigrano šest utakmica 23. kola Premier lige, a od zanimljivijih rezultata je uvjerljiva pobjeda 4:0 Liverpool nad Evertonom u gradskom derbiju, te remi Arsenala kod Southamptona.

Arsenal nije uspio doći do pobjede nad Southamptonom i već bi ga večeras Manchester City, ako pobijedi Tottenham u Londonu, mogao preskočiti na ljestvici i zauzeti prvo mjesto.
Southampton je poveo u 21. minuti golom Fontea, u 48. izjednačio je Giroud, a samo četiri minute kasnije za 2:1 Arsenala zabio je Cazorla. Arsenalovo vodstvo trajalo je svega dvije minute kada je Lallana pogodio za 2:2.
Ekipa Arsena Wengera utakmicu je završila s iugračem manje nakon što je 80. minuti isključen Flamini. U gradskom derbiju Liverpool i Evertona "redsi" su pregazili goste s uvjerljivih 4:0. Strijelci su bili Gerrard (21'), Sturridge (33', 35') i Suarez (50').
Bila je to najuvjerljivija pobjeda jednog tima u Merseyside derbiju od 1983., kada je Liverpool pobijedio Everton rezultatom 5:0. U ostalim utakmicama igranim u utorak Manchester United pobijedio je Cardiff City 2:0, istim rezultatom Swansea je bio bolji od Fulhama, Crystal Palace je s minimalnih 1:0 svladao Hull City, dok su Norwich i Newcastle podijelili bodove odigravši neodlučeno 0:0.
Na tabeli vodeći Arsenal ima 52 boda, drugi Mancherster City 50, a treći Chelsea 49, s tim da oba sastava imaju utakmicu manje u odnosu na Arsenal. Slijede Liverpool (46), Tottenham (43), Everton (42), Manchester United (40), Newcastle (37), Southampton (32), itd.