Kraj velike ere!

Spekulira se kako je David Luiz vrlo blizu dolasku, a Dani Alves odlasku iz Barcelone…

Barcelona već mjesecima aktivno traga za pojačanjem na mjestu stopera, gdje je prilično tanka. Čini se da su na Camp Nou pronašli adekvatno rješenje. U španskim nogometnim forumima pojavila se informacija kako je Barcelona blizu realizacije transfera Davida Luiza, brazilskog stopera u redovima Chelseaja. U Barceloni to nisu potvrdili, ali niti demantirali.
Barca pobjegla Realu: Sjajni Neymar donio tri važna boda! 
Luiz se navodno pohvalio u društvu svojih prijatelja kako je to gotovo stvar i da samo čeka konačan dogovor klubova. Nije tajna da Luiz i Jose Mourinho jedan drugom nisu baš najbolje sjeli. Mourinho je po povratku u Chelsea Brazilca posjeo na klupu, a ovom se to, naravno, nije svidjelo. Rastanak se čini kao sasvim logično rješenje.
Neki tvrde kako je Luizov transfer povezan s mogućim odlaskom Danija Alvesa iz Barcelone. Sve se češće spekulira kako je Barcin desni bočni odlučio napustiti Camp Nou, gdje je stigao 2008. iz Seville. Alves smatra kako je njegova era u Barceloni završena te želi nove izazove. Brazilac je napunio 30 godina i hvata posljednji vlak za još jedan lukrativan ugovor, a na drugim adresama može ishoditi značajno izdašniji ugovor. Navodno namjerava napustiti Barcelonu sljedećeg ljeta.
Biologija je neumitna, Barca mora mijenjati krvnu sliku
Zainteresiranih klubova i ponuda ima dovoljno, treba samo izabrati najbolju opciju. S obzirom na spekulacije oko Luiza, nije nemoguće da se dogodi trampa Barcelone i Chelseaja. Kako god, čini se da će Barcelona na ljeto izgubiti dva važna člana iz recentne šampionske ere. Od ranije je poznato da Barcelonu napušta i Victor Valdes.
Sve je očitije da na Camp Nou pušu neki novi vjetrovi. Biologija je neumitna, Barca mora mijenjati krvnu sliku, ima još nekoliko kandidata za odlazak. Sljedeće ljeto u nogometnim almanasima moglo bi biti označeno kao početak raspada ekipe koja je tiki-takom pokorila Europu i svijet i koju mnogi smatraju jednom od najboljih svih vremena.