Hvalio bivšeg trenera

Veznjak Barcelone, Cesc Fabregas, hvalio je svog bivšeg trenera, Pepa Guardiolu koga je nazvao i vizionarom ove Barse, ali je rekao da se tim već privikao na nov sistem igre pod vodstvom Gerarda Martina.

Cesc Fabregas je naveo da je Pep Guardiola kreirao najbolji tim na svijetu svih vremena, ali je pozdravio promjenu načina igre svog tima koji forsira Martino.
"Guardiola je bio vizionar, napravio je tim koji je bio najbolji na svijetu, ali svjesni smo da moramo da mijenjamo neke stvari u svojoj igri. Lopta mora ići brže, moramo pokazati više motivacije, da napadamo s loptom u nogama i da budemo intenzivni u tome", istakao je Fabregas.
Barsin vezista se često nalazio u ulozi napadača od trenutka kada je došao iz Arsenala, ali je istakao da mu odgovara da igra bilo što samo ako to pomaže ekipi pobijediti.
"Moja pozicija je na sredini terena. Do prije dvije godine nikad nisam igrao napadača, ali ako moram igrati na toj poziciji, onda nije nikakav problem. Učinit ću sve što je u mojoj moći", zaključio je bivši nogometaš Arsenala.