Trofeji mu nisu potrebni

Zlatan Ibrahimović tvrdi da mu nije potrebna nagrada Zlatna lopta kako bi znao da je najbolji igrač na svijetu.

Švedski nogometni reprezentativac postigao je pogodak u sedmoj minuti utakmice protiv Olympiakosa na Parku prinčeva u kojoj je Paris Saint Germain slavio s 2:1.
Ibrahimoviću je to bio osmi pogodak u grupnoj fazi Lige prvaka u ovoj sezoni čime je izjednačio rekorde Ruuda van Nistelrooya, Hernana Crespa, Filippa Inzaghija i Cristiana Ronalda.
Iako smatra da je u odličnoj poziciji da postavi novi rekord u posljednjem meču grupne faze Lige prvaka protiv Benfice, 32-godišnji napadač tvrdi da ga ne zanimaju individualna priznanja, uključujući i Zlatnu loptu.
"To nije nešto o čemu razmišljam ili nešto što mi je važno. Ne trebam osvojiti taj trofej da bih znao da sam najbolji", kazao je Ibrahimović.
PSG je osigurao prvo mjesto u grupi C zahvaljujući pogotku Edinsona Cavanija koji je pariskom timu donio pobjedu nad grčkim prvakom.
"Cilj nam je bio da prođemo grupnu fazu i to smo učinili. Moramo sačekati žrijeb i vidjeti s kim dalje igramo, a do tada ćemo vrijedno trenirati i biti spremni za sljedeću utakmicu", dodao je Ibrahimović.