Liga prvaka

Večeras se igraju utakmice 5. kola grupne faze Lige prvaka u okviru grupa A, B, C i D. Posebno zanimljivo bi moglo biti u susretu Bayera i Manchester Uniteda.

Grupa A
Bayer Leverkusen - Manchester United
Drugoplasirani Bayer u 5. kolu dočekuje ekipu Manchester Uniteda, lidera grupe A, koji ima tek jedan bod više od Apotekara. Njemački tim u ovom susretu mora tražiti pobjedu ukoliko želi zadržati šanse za osvajanje prve pozicije, a svakako treba obratiti pažnju i na Shakhtar, koji je na trećoj poziciji s pet bodova. Apotekari imaju težak zadatak, jer ni Manchester United još uvijek nije siguran, a ekipa Davida Moyesa će svakako učiniti sve kako bi zadržali prvu poziciju u grupi. Leverkusen u posljednjem kolu gostuje kod Sociedada, a Manchester je domaćin Shakhtaru.
Shakhtar Donetsk - Real Sociedad
Shakhtar se s pet bodova još uvijek nada barem drugoj poziciji i čeka kiks Leverkusena. U ovom kolu dočekuje Real Sociedad, koji ima samo jedan bod i teško da može i do treće pozicije i Evropske lige na proljeće. Prilika je ovo za Shakhtar da osvoji puni plijen i ostane u utrci za plasman u nokaut fazu. Ukrajinci su u teškoj situaciji jer u posljednjem kolu gostuju na Old Traffordu.
1. Manchester United 8
2. Bayer Leverkusen 7 
3. Shakhtar Donetsk 5
4. Real Sociedad 1
Grupa B
Real Madrid - Galatasaray
Vodeća ekipa u grupi B, Real Madrid, ima 10 bodova i u 5. kolu dočekuje Galatasaray, koji se s Kopenhagenom i Juventusom bori za drugu poziciju. Realu neće biti nimalo lako s borbenim Turcima, ali bi pobjeda svakako dobrodošla, čime bi se osiguralo prvo mjesto u grupi, ako već nije. Galata mora razmišljati kako osvojiti barem bod, jer u posljednjem kolu dočekuje Juventus, koji također želi drugo mjesto.
Juventus - Kopenhagen
Juventus je trenutno na posljednjem mjestu s tri boda, ali konkurenti Kopenhagen i Galatasaray imaju samo bod više. Krajnje je vrijeme da Juve zaigra kako treba u Ligi prvaka, jer su do kraja grupne faze ostala samo dva kola. Prvi protivnik je Kopenhagen, koji stiže u Torino, a pobjeda je imperativ. U posljednjem susretu Juve putuje na gostovanje Galatasarayju, također konkurentu za drugo mjesto u grupi B.
1. Real Madrid 10
2. Galatasaray 4
3. Kopenhagen 4
4. Juventus 3
Grupa C
PSG - Olympiacos
PSG predvođen sjajnim Zlatanom Ibrahimovićem dominira grupom C, ali im je i dalje blizu Olympiacos na drugoj poziciji sa sedam osvojenih bodova. Upravo u 5. kolu će ove dvije ekipe međusobno odmjeriti snage u Parizu. PSG-u je svakako cilj pobjeda, a Olypiacos, ukoliko ne želi da ga Benfica sustigne, mora igrati na bodove, iako se radi o snažnom protivniku.
Anderlecht - Benfica
Slabašni Anderlecht ima tek jedan bod i posljednji je na tabeli, a u ovom kolu dočekuje Benficu. Ovo je posljednja prilika Anderlechtu da se uključi u borbu za treću poziciju, koja na proljeće donosi takmičenje u Evropskoj ligi. S druge strane Benfica ne namjerava odustati od druge pozicije i ići će na pobjedu, a u posljednjem kolu će ugostiti PSG.
1. PSG 10
2. Olympiacos 7
3. Benfica 4
4. Anderlecht 1
Grupa D
CSKA Moskva - Bayern
CSKA vjerovatno ne može do druge pozicije, ali je cilj svakako osigurati treću i na proljeće igrati u Evropskoj ligi. Međutim, u ovom kolu u Moskvu dolazi Bayern, koji će ići na pobjedu bez obzira na to što je prvi sa 12 osvojenih bodova, kako bi držao distancu u odnosu na Manchester City, koji na drugoj poziciji ima tri boda manje. Posljednje kolo upravo donosi duel Bayerna i Manchester Cityja.
Manchester City - Viktoria Plzen
Manchester City je na drugoj poziciji u grupi sa tri boda zaostatka za Bayernom. Pobjeda protiv posljednjeplasirane Viktorije, koja nema nijedan bod, je imperativ za Građane. Od prve pozicije još uvijek nisu odustali, a svakako žele s nova tri boda otputovati u Minhen u posljednjem kolu i otvoreno se obračunati s Bayernom.
1. Bayern 12
2. Manchester City 9
3. CSKA Moskva 3
4. Viktoria Plzen 0
Utakmica CSKA Moskva - Bayern se igra od 18 sati, dok ostali susreti počinju u 20:45 sati.