Pogledajte iznos

Izvršni odbor madridskog nogometnog kluba Reala objavio je u četvrtak navečer preliminarne brojke financijskog poslovanja za prošlu sezonu...

Prošle je sezone Real postao prvi sportski klub koji je probio granicu zarade od 500 miliona eura, a ove je godine isto ponovio inkasiravši 520,9 miliona eura. Real je objavio sezonski rast u odnosu na prošlu sezonu za 1,3 posto.
Osim toga, Real je smanjio sveukupno dugovanje za 27,4 posto, odnosno sa 124,7 miliona eura, na 90,6.
Vidjet ćemo kakvo će izvješće biti za ovu godinu, kada je Real realizirao transfer Garetha Balea iz Tottenhama. Velšanin je kompletirao svoj transfer za rekordnih 100 miliona eura. Ancelottijevu ekipu još su pojačali Isco (30 miliona eura), Illarramendi 839 miliona eura), Carvajal (6,5 miliona eura) i Casemiro (6 miliona eura).
No, Real je i prodavao igrače pa je tako Arsenalu ustupio Mesuta Özila za kojega je dobio odštetu od 50 miliona eura. Njemački reprezentativac je potpisao petogodišnji ugovor, a imat će sedmičnu platu od 130.000 funti.
Još prije Madrid su napustili Gonzalo Higuain (37 miliona eura), Jose Callejon (9,5 miliona eura) i Raul Albiol (12 miliona eura), koji su svi otišli u Napoli, dok je u posljednjim satima prijelaznog roka Kaka prešao u Milan bez odštete.