Vilanova odlazi zbog bolesti

Sinoć je Barcelona objavila kako Tito Vilanova više neće biti trener ove ekipe.

Ova je vijest rastužila kompletnu fudbalsku planetu, jer Vilanova ne odlazi iz Barcelone zbog loših rezultata, već zbog teške bolesti. U Barceloni se užurbano pripremaju za novog trenera na klupi, a kako tvrdi Marca, u igri su tri imena.
Katalonci su suzili izbor na Michaela Laudrupa (Swansea), bivšeg trenera Athletic Bilbaa Marcela Bielsu i nekadašnjeg trenera Rome Luisa Enriquea, koji je sada u Celti.
"Snage Tito"
Nakon službene objave kako se Tito Vilanova (44) povlači s trenerske klupe Barcelone zbog zdravstvenih problema, podrška mu neprestano stiže iz fudbalskih, ali i sportskih krugova općenito putem društvenih mreža.
Podsjetimo da se Vilanova liječi od tumora parotidne žlijezde zbog čega je u prošloj sezoni više od dva mjeseca izbivao s klupe, odlazeći, između ostaloga, i na terapije u New York. Sada se, očigledno, tumor ponovno vratio i time nanovo zakomplicirao zdravstveno stanje trenera.
"Snage Tito! Svi smo s tobom u ovoj borbi", poručio je Vilanovi najbolji svjetski fudbaler Lionel Messi putem Facebooka, prenosi nogometni-magazin.
"Snage Tito. Sjajan si i uvijek ću biti uz tebe, velik zagrljaj", poručio je donedavni igrač Barcelone, a aktualni član Monaca Eric Abidal.
"Svi u fudbalskom klubu Chelsea žele Titu Vilanovi brz oporavak. Jose Mourinho, trenersko osoblje i svi igrači šalju svoje najbolje želje za njegov brz oporavak", stoji u Chelseajevom priopćenju.
"Moje misli i najbolje želje za pun oporavak su sa Titom Vilanovom, njegovom porodicom i Barcelonom", poručio je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.
Španski košarkaš LA Lakersa Pau Gasol Vilanovi je poručio:
"Prva i najvažnija stvar u životu je zdravlje. Moje najbolje želje Titu Vilanovi u ovom teškom trenutku."
Podršku Vilanovi također su iskazali Radamel Falcao, Thiago Alcantara, Pepe Reina, Juan Mata, Santi Cazorla, Alvaro Negredo, David Villa.