Veliki Alex Ferguson ima novog favorita

Adnan Januzaj, jedan od najboljih u ligi drugih timova Premijerligaša, mogao bi uskoro da debituje za prvi tim, a stručnjaci ga upoređuju sa Davidom Beckhamom. Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson tvrdi da je 18-godišnji Adnan Januzaj budućnost kluba s Old Traforda.

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson okrenuo se prelaznom roku za narednu sezonu. No, umjesto velikih imena iz drugih klubova, legendarni Škot se okrenuo sopstvenom pogonu, a jedan igrača po njegovom ukusu je Albanac sa Kosova sa belgijskim pasošem Adnan Januzaj (18), član omladinskog pogona "Crvenih đavola".

Riječ je o igraču rođenom na Kosovu, ali se kao djete preselio sa roditeljima u Belgiju i posjeduje i belgijski pasoš. On se već odavno ističe se u omladinskom pogonu Uniteda i nije isključeno da bi debi u "A" timu mogao imati već ove sezone.

Također, ovaj nadareni i talentovani desni vezni igrač Uniteda će, prema najavama s Ostrva, biti proglašen najboljim igračem lige rezervnih timova Engleske.

On je 2011. za 300.000 funti prešao na Old Traford iz Anderlechta. Zanimljivo, rođen je 5. februara kao i Ronaldo, ali po stilu igre u Engleskoj ga mnogi već nazivaju novim Davidom Beckhamom.

“Adnan je izbalansiran igrač. Ima samo 18 godina i mora još puno raditi, ali već sada je jasno da posjeduje brzinu i dribling za najviše domete. Bez omalovažavanja drugih mladih igrača koji dolaze, mislim da je Adnan iznad prosjeka", izjavio je Alex Ferguson.

Januzaj bi mogao da dobije nagradu za najboljeg igrača drugih timova u Engleskoj, a vrlo je vjerovatno da će dobiti šansu da debituje ove sezone u Premijer ligi, pošto je United već obezbjedio novu titulu prvaka.