Fudbalsko ludilo

Engleska, Rumunija, Grčka, Kosovo, poprišta žestokih tuča, što navijača među sobom, što sa policijom, "aktivni" bili i fudbaleri i funkcioneri.

Protekli fudbalski vikend doneo je možda više uzbuđenja u raznim izgredima, nego u samoj igri. Navijači AEK-a "spasavali" su klub ispadanja, huligani Milvola i Njukaslta podsjetili su na neka ranija vremena kada su navijači sa Ostrva bili strah i trepet, a i u na Kosovu je bilo zanimljivo.

Gradski derbi Bukurešta između Rapida i Steaue (1:1) obilježen je neredima, prije, za vrijeme i poslije utakmice, a jedan fudbaler bivšeg prvaka Evrope pogođen je upaljačem u glavu.

Makljaža na Kosovu!

Tukli se igrači, policija, navijači... Razmirice igrača tokom meča, česta su pojava tokom fudbalskih utakmica, ali tuča koja se desila tokom meča Hysi Podujevo - Priština (0:1), rijetko se viđa.

U opštoj tuči učestvovali su svi od igrača oba kluba, trenera, policajaca, pa i navijača koji su sa tribina stigli na teren. Narodski rečeno nije se znalo ko koga bije, niti gdje je epicentar nemilih događaja.