NOGOMETAŠ REAL MADRIDA

Mlada brazilska nogometna zvijezda Endrick ima tek 17 godina, ali već odavno puni naslovnice svjetskih medija jer ga svi vide kao vođu tima Real Madrida u naredne dvije decenije.

U centar pažnje je sada Endrick dospio jer mediji u Brazilu pišu da uskoro planira da ženi tri godine stariju manekenku Gabriely Mirandu.

Kako piše Jornal Extra, Endrick i Gabriely uskoro spremaju svadbu, iako roditelji mladog nogometaša savjetuju da se "smiri" i razmisli o tom potezu jer još nije ni punoljetan.

Problem već Endricku pravi i to što manekenka baš i ne odobrava selidbu u Evropu, gdje brazilski nogometaš mora već naljeto jer će se tada pridružiti Real Madridu.

Madriđani su odavno dogovorili njegov transfer vrijedan 45 miliona eura iz Palmeirasa, gdje je ove sezone, koja je u Brazilu tek počela, na 8 utakmica postigao 2 gola i upisao asistenciju.

Iako ima tek 17 godina, Endrick već ima četiri nastupa za reprezentaciju Brazila, a na posljednja dva je postizao golove protiv Španije (3:3) i Engleske (1:0), kada je donio pobjedu svom timu na Wembleyju.