SAD SMO SVE VIDJELI

Često opisan kao najveća "dobrica" svjetskog nogometa, senegalski nogometaš Sadio Mane sinoć nam je pokazao da posjeduje i drugo lice.

Senegalac (31) poznat je kao veliki humanitarac, zvijezda koja čvrsto stoji na nogama i finansira cijelo selo u svojoj rodnoj zemlji odakle dolazi. Nije ljubitelj skupocjenih stvari, ali isto tako nam je sinoć pokazao da zna biti i ljutit na terenu.

Scena nezapamćena za Manea se dogodila u sinoćnjem okršaju azijske Lige prvaka u kojem je njegov Al-Nassr poražen od Al-Aina i ispao je iz najelitnijeg kontinentalnog takmičenja.

Nogometaši oba tima bili su u velikoj svađi, uključujući i Cristiana Ronalda, a u jednom trenutku Mane je snimljen kako hvata protivničkog igrača Saeeda Jumu oko vrata.

Trener Al-Aina Hernan Crespo odmah je vidio incident i počeo je apelirati sudiji da nešto poduzme. Zanimljivo, Mane je dobio samo žuti karton, iako su gosti tražili direktno isključenje.

Al Nassr je slavio rezultatom 3:2 u drugoj utakmici četvrtfinala, a kako je Al-Ain slavio u prvom duelu (1:0), pristupilo se jedanaestercima. Tu se bolje snašla ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pa tako Ronaldu i ekipi preostaju samo borbe u saudijskoj Pro ligi.