USPJEŠNO JE SKRIVAO

Slavni senegalski nogometaš Sadio Mane (31) posljednjih dana je u fokusu javnosti nakon što se oženio, a mediji su začuđeni kako je planetarno popularna zvijezda uspjela toliko dugo skrivati svoju 18-godišnju suprugu.

Mane je oženio svoju dugogodišnju djevojku Aishu Tambu na privatnoj ceremoniji u Senegalu. Par je u vezi još otkako je Mane igrao u Liverpoolu, a Tamba je tada imala 16 godina.

Vjenčanje je održano 7. januara u Keur Massaru, šest dana prije početka Afričkog kupa nacija na kojem Mane ima velika očekivanja. Pulse Sports je objavio tekst o Maneovoj životnoj saputnici uz navođenje da je ona uz njega još od tinejdžerskih dana.

Mane je svojoj novoj supruzi čak plaćao račune dok je pohađala školu, a obavezao se i da će finansirati njenu porodicu do kraja života.

Aisha Tamba je tek postala punoljetna te je 13 godina mlađa od Senegalca, a lokalni mediji u Senegalu navode da se Mane zavjetovao da će je oženiti čim je par stupio u vezu 2022. godine.

Iako je Mane jedna od najvećih nogometnih zvijezda, nekako je uspio svoju vezu sakriti od javnosti. Aisha nema profile na društvenim mrežama, a senegalski nogometaš je ranije tokom karijere govorio kakvu bi djevojku volio oženiti.

"Mnogo djevojaka mi se javljalo i pitalo zašto nisam oženjen. Oprostite, ali gubite vrijeme. Žena koju oženim neće biti na društvenim mrežama, poštovat će Boga i molit će mu se. Svako ima svoj način odabira ljubavi", govorio je Mane 2022. godine kada je i počela njegova veza s Aishom.

Očigledno je da je Mane uspio pronaći baš takvu djevojku, tajanstvenu i bez profila na društvenim mrežama. Inače, Senegalac trenutno igra u Saudijskoj Arabiji za Al Nassr i tu zarađuje oko 40 miliona eura po sezoni.