NIJEMCI ODUŠEVILI

Nogometaši Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su remizirali na svom terenu protiv Leipziga rezultatom 1:1, ali su prošli dalje zahvaljujući pobjedi u prvom susretu 1:0.

Leipzig je odigrao dvije izvanredne utakmice i utisak je da je pokazao više od Reala, ali nisu imali sreće da iskoriste nekoliko vrhunskih šansi u obje utakmice.

Njemački klub je u Madridu već u prvom dijelu imao tri ili četiri velike prilike da anulira prednost Reala od 1:0 iz Njemačke, ali "vile su nosile" tim Carla Ancelottija pa je bilo 0:0.

Sjajne tri šanse je za Leipzig propustio Lois Openda, a jednom je neprecizan u završnici bio i Xavi Simons. Interesantno je da Real za 45 minuta nije uputio šut u okvir gola.
  Na startu drugog dijela ponovo je prijetio Openda, ali odbranio je Lunin. Real je u 63. minuti prvi put prijetio, ali Gulacsi je zaustavio pokušaj Rodryga.

Ipak, dvije minute kasnije Real je poveo. Vinicius Junior je nakon dobre i brze akcije sjajno šutirao i pogodio za 1:0.

Činilo se tada da nema povrtaka za Leipzig, ali Nijemci se nisu predavali. U 68. minuti David Raum je poslao odličan centaršut u šestnaesterac, a Willi Orban je glavom matirao Lunina za zasluženih 1:1.

Do kraja je Leipzig napadao i stvorio nekoliko opasnih prilika, uključujući prečku Danija Olma, ali do gola i produžetaka nisu mogli, te su na nesretan način eliminisani iz Lige prvaka.

Žrijeb četvrtfinala i polufinala Lige prvaka bit će održano 15. marta u Nyonu.

Rezultat i strijelci:

Real Madrid - Leipzig 1:1 (Vinicius Junior 65' / Orban 68')