ČEKAMO S NESTRPLJENJEM

Predstojećeg ljeta čeka nas pravi spektakl jer će biti organizovano prvo Svjetsko prvenstvo za starije od 35 godina, a Engleska će biti domaćin turnira osam najboljih na svijetu.

Apsolutne nogometne legende nastupit će na turniru osam timova u junu. Takmičit će se Engleska, Brazil, Argentina, Francuska, Španija, Njemačka, Urugvaj i Italija sa svim svojim nogometnim velikanima.

Grupa bivših nogometaša i sportskih biznismena okupila se s idejom da organizuju Svjetsko prvenstvo za seniore pod nazivom Elite Players Group (EPG). Ideja je prošla odlično zbog najavljenih igrača koji će nastupiti na turniru u junu.

Kapiteni timova su: Steve McManaman (Engleska), Esteban Cambiasso (Argentina), Emerson (Brazil), Christian Karembeu (Francuska), Kevin Kuranyi (Njemačka), Marco Materazzi (Italija), Michel Salgado (Španjolska) i Diego Lugano (Urugvaj).

No, još veće legende će nastupiti na turniru pa će tako za Brazil igrati Kaka, Ronaldinho, Roberto Carlos i Rivaldo. U sastavu Italije će biti Francesco Totti i Fabio Cannavaro, dok će za Englesku nastupiti Michael Owen, Ashley Cole, Joe Cole, Rio Ferdinand, David James, Frank Lampard i Robbie Fowler.

Jedan od favorita će biti i reprezentacija Francuske s Thierryjem Henryjem i Marcelom Desaillyjem, dok Njemačka stiže s igračima koji su donedavno igrali pa bi im to mogla biti prednost poput Mesuta Ozila i Samija Khediru. Za Argentinu će igrati Hernan Crespo i Pablo Zabaleta, dok će za Španiju igrati David Villa i Carles Puyol.

Sastavi tek trebaju biti objavljeni i očekuje se da još veliki broj legendi bude prijavljen. Igrat će se u formatu normalnog nogometa, ali će poluvrijeme trajati 35 minuta. Izmjene će biti neograničene i igrači koji izađu, moći će se vratiti u igru, kako bi moglo zaigrati svih 18 igrača iz rostera.

Stadion u Engleskoj još uvijek nije određen, ali će se igrati na sjeveru države. Četvrtfinala kreću 4. i 5. juna, polufinala 8. juna, a finale 11. juna.