Utakmica između Paris Saint Germaina i Barcelone privukla je veliku pažnju sportskog svijeta i na tribinama Parka prinčeva mogle su se vidjeti brojne ikone svjetskog sporta.

Barcelona je rezultatom 3:2 slavila protiv PSG-a na gostovanju i tako ostvarila veliku prednost u četvrtfinalu Lige prvaka. No, potrebno je da to ovjeri i u revanšu za šest dana na domaćem terenu.

Utakmica je obilovala preokretima i lijepim potezima, a na tribinama Parka prinčeva, među onima koji su uživali u utakmici, bio je veliki broj nogometnih i sportskih legendi.

Tako su utakmicu gledali Didier Deschamps, Luis Figo, Claude Makelele, David Ginola, Rai, Franck Kessie, vozač Formule 1 Pierre Gasly i brojne druge zvanice iz svijeta sporta.
  No, jedan čovjek potpuno je "ukrao" šou. Riječ je o jednom od najvećih nogometaša svih vremena i čovjeku koji je ostavio dubok trag igrajući za obje ove ekipe. Naravno, to je Ronaldinho, koji je ostao miljenik navijača, kako u Barceloni, tako i u PSG-u.



Upravo zbog toga je Ronaldinho bio poseban gost na utakmici odigranoj sinoć i slavnom Brazilcu upriličili su gromoglasne aplauze sa svih tribina nakon što je sišao na teren. I sam Ronaldinho je uživao u trenutku pa se to moglo vidjeti na njegovom raspoloženju.

Zanimljivo, među gostima utakmice bio je i predsjednik RS-a Milorad Dodik, koji je tvrdio da je na utakmicu stigao po pozivu predsjednika PSG-a Nassera El-Khelaifija.