I PORODICA JE ODUSTALA

Ime Jeffreya Hoogervorsta nije toliko poznato nogometnim fanovima širom svijeta, no radi se o nekada vrlo talentovanom igraču čiji je nestanak važna tema u medijima već godinama.

Španski list Relevo objavio je tekst o nekadašnjem talentovanom nogometašu koji je nastupao za omladinske škole Real Madrida i Barcelone. Zbog ljubavi prema alkoholu i drogama, nikada nije debitovao u La Ligi, no najinteresantnije od svega je što niko ne zna gdje se danas nalazi.

Njegov nestanak traje već godinama. Čak je i porodica odustala od potrage jer se nikome nije javio još od početka pandemije koronavirusa.

"Nismo se čuli od prije pandemije koronavirusa", govorili su iz njegove porodice za Relevo ranije.

Rođen u Amsterdamu, Jeffrey Hoogervorst je trenirao čak i kod Pepa Guardiole. Do današnjeg dana ništa o njemu se ne zna, osim da je jedno vrijeme proveo u zatvoru zbog droge. Čak su se pojavile informacije i da je umro, ali su one brzo demantovane.

Nizozemsku je napustio u 18. godini i prešao u Španiju kako bi ostvario svoj san i postao profesionalni nogometaš. Prema njegovim nekadašnjim trenerima, radilo se o "brutalnom stoperu s jedinstvenom građom za svoje godine".

Za Real Madrid je igrao kao talent u mladoj generaciji s Danijem Parejom, Borjom Valerom, Estebanom Granerom, Kikom Casillom, Adanom...

Nakon Reala, prešao je u Barcelonu i tu se počeo opijati. Nijednu noć nije želio propustiti, a da ne izađe u noćni klub i tada su počeli problemi. Nizozemac je počeo dolaziti na treninge pijan, a čak je izlazio i s Ronaldinhom.

Hoogervorst je 2009. godine postao otac, a onda se preselio u grad Luanco, gdje je nastavio svoju karijeru, no u amaterskom nogometu. Uporedo je bio nogometaš, konobar i recepcionar u hotelu.

Hoogervorst je karijeru završio 2014. godine, a posljednje tri godine niko ne zna gdje se nalazi. Pojedini mediji su objavili čak i da je preminuo, ali su ubrzo izbrisali vijest. Jedino sigurno je da je 2021. godine bio u zatvoru u Salamanci zbog problema s drogom.

Nakon što je izašao iz zatvora, gubi mu se svaki trag, a kako ne koristi društvene mreže još od 2018. godine, nemoguće mu je ući u trag. Prijatelji koji su se javili za Relevo, također su poručili da su odustali od njega.