POSLJEDNJE KOLO

Večerašnjim susretima bit će završena grupna faza Lige prvaka, a saznat ćemo posljednja dva učesnika osmine finala.

Plasman u osminu finala su osigurali Bayern, Copenhagen, Arsenal, PSV, Real Madrid, Napoli, Real Sociedad, Inter, Atletico Madrid, Lazio, Borussia Dortmund, Manchester City, Leipzig i Barcelona, a za preostala dva mjesta se bore PSG, Newcastle i Milan iz grupe F, te Porto i Šahtar iz grupe H.

U grupi F se sastaju Borussia i PSG, te Newcastle i Milan. PSG je u najboljoj poziciji jer odlučuje sam o svojoj sudbini i trijumfom na Signal Iduna Parku bi prošao u nokaut fazu Lige prvaka.

U slučaju remija ili poraza PSG bi morao čekati rezultat sa St. James's Parka. Ukoliko remiziraju, za prolazak dalje Parižanima će trebati da Newcastle ne pobijedi Milan, a u slučaju poraza od Borussije, Parižanima za prolazak dalje treba remi Newcastlea i Milana.

Newcastle će proći dalje ukoliko pobijede Milan, a PSG ne pobijedi Borussiju, dok Milan ide u osminu finala ukoliko pobijedi Newcastle, a Borussia pobijedi PSG.

U grupi H situacija je jasna. Porto dočekuje Šahtar i treba mu pobjeda ili remi, a Ukrajincima treba pobjeda za prolazak dalje.

Grupa E:
Atletico Madrid - Lazio (21:00)
Celtic - Feyenoord (21:00)

Grupa F:
Borussia Dortmund - PSG (21:00)
Newcastle - Milan (21:00)

Grupa G:
Leipzig - Young Boys (18:45)
Crvena zvezda - Man City (18:45)

Grupa H:
Porto - Šahtar (21:00)
Antwerp - Barcelona (21:00)