POSLJEDNJE KOLO

Utakmice posljednjeg kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D na programu su večeras, a najzanimljivije će biti u grupi A gdje se pored Bayerna traži drugi putnik za nokaut fazu.

Manchester United dočekuje upravo prvaka Njemačke, a Copenhagen će ugostiti Galatasaray. Copenhagen će proći u osminu finala kao drugoplasirani u grupi ako pobijedi Galatasaray ili ako remizira, a United ne pobijedi Bayern.

Galatasaray će proći u osminu finala ako pobijedi Copenhagen, dok će United ostvariti plasman u narednu fazu ako pobijedi Bayern, a druga utakmica bude neriješena.

United će večeras biti i znatno oslabljen jer neće igrati Casemiro, Diallo, Eriksen, Lindelof, Malacia, Martinez, Mount i Sancho. S druge strane, kod Bayerna nedostaju Buchmann, Gnabry, Marušić, Sarr, Ulreich i De Ligt.

Standings provided by Sofascore
Tabela grupe A

U grupi B su Arsenal i PSV već osigurali plasman dalje, a večerašnji međusobni duel neće značiti ništa za obje ekipe jer su Topnici osigurali prvo mjesto u grupi.

Real je prošao dalje iz grupe C, dok će Napoli proći u osminu finala kao drugoplasirani ako izbjegne poraz u večerašnjem duelu protiv Brage s dva ili više golova razlike.

U grupu D imat ćemo zanimljiv okršaj za prvo mjesto u grupi između Intera i Real Sociedada. Španski klub će osvojiti grupu ako izbjegne poraz od Intera, dok Italijanima igra samo pobjeda.

Večerašnje utakmice možete pratiti na kanalima Arene sporta.

Večerašnji parovi Lige prvaka:

Lens - Sevilla (18:45)

PSV - Arsenal (18:45)

Copenhagen - Galatasaray (21:00)

Inter - Real Sociedad (21:00)

Manchester United - Bayern (21:00)

Napoli - Braga (21:00)

Salzburg - Benfica (21:00)

Union Berlin - Real Madrid (21:00)