Neke od najvećih nogometnih zvijezda južnoameričkog sporta okupile su se u Fort Lauderdaleu (Sjedinjene Američke Države) kako bi odigrale egzibicioni meč CONMEBOL legendi.

Neka od najvećih imena južnoameričkog, ali i svjetskog nogometa igrale su na stadionu Inter Miamija (DRV PNK stadion).

Treneri ekipa bili su Kolumbijac Francisco Maturana i Argentinac Jose Nestor Pekerman. Susret su uveličali slavni sprinter Usain Bolt te prvi čovjek FIFA-e Gianni Infantino.

Po nekima i najbolji nogometaš svih vremena Ronaldinho učestvovao je u ovom spektaklu zaigravši za ekipu Pacha Maturane.
  U nastavku pogledajte ekipe i prisjetite se legendi koje će za starije fanove sigurno izazvati nostalgiju i emocije.

Ekipa 1 (Josea Pekermana): Justo Villar, Javier Zanetti, Diego Godin, Paulo da Silva, Ronald Raldes, Fredy Guarin, Leo Ponzio, Maxi Rodriguez, Carlos Valderrama, Sergio Aguero i Gonzalo Higuain.

S klupe su ušli: Oscar Ustari, Mario Yepes, Ezequiel Lavezzi, Sebastian Loco Abreu i Roque Santa Cruz.

Ekipa 2 (Pacha Maturane): Dida, Maxwell, Lucio, Vizcarrondo, Juliano Belleti, Juan Arango, Patricio Urrutia, Ronaldinho, Bryan Ruiz, Luis Hernandez i Ivan Zamorano.

S klupe su ušli: Jorge Campos, Carlos Salcido, Jorge Valdivia, Claudio Pizarro i Marcelo Salas.
  Interesantna scena dogodila se u 70. minuti. Osim pobrojanih nogometaša, prisustvovalo je još nekoliko osoba koje su uveličale događaj, a predsjednik Nogometnog saveza Argentine Chiqui Tapia doživio je povredu u 70. minuti i na terenu ga je zamijenio Usain Bolt.


Higuain se potpuno promijenio

Iako je neobično vidjeti neke naše junake koji su znatno stariji nego ranije, najviše pažnje privukao je izgled Gonzala Higuaina. Iako mu je tek 35 godina, čini se da je slavni Pipita ostario preko noći i čini se da mu život bez nogometa nikako ne odgovara.