KRITIKOVAO AZZURRE

Napadač Adane Demirspor, Mario Balotelli, istakao je da želi ponovo igrati za reprezentaciju Italije te je kritikovao pojedine igrače koji su trenutno izbor selektora Luciana Spallettija.

Tridesettrogodišnji Balotelli nije igrao za Azzurre od remija 1:1 s Poljskom u Ligi nacija u septembru 2018. godine, a njegov posljednji nastup na velikom turniru bilo je Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, gdje je postigao gol protiv Engleske.

Njegova klupska karijera je nastavila biti nepredvidiva, a trenutno je u drugoj "epizodi" u dresu Adane nakon što je potpisao jednogodišnji ugovor tokom ljeta. Italijan je postigao tri gola u pet nastupa ove sezone.

Govoreći za Claciomercato, Balotelli je istakao želju da ponovo zaigra za državni tim.

"Ako sam zdrav, smatram se najjačim. Da li su Raspadori i Scamacca igrali (protiv Ukrajine)? Koliko su šuteva imali zajedno? Dva? Želim se oporaviti i igrati za reprezentaciju. Uvijek se nadam pozivu. Sastao sam se sa Spallettijem nekoliko puta, šalili smo se prilikom susreta na prijateljskoj utakmici s Napolijem, no nemamo neki odnos", izjavio je Balotelli.

Italija je u ponedjeljak odigrala bez pogodaka s Ukrajinom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

On je upisao 36 nastupa i 14 golova za Azzurre, a u polufnalu Eura 2012. godine je pogodio dva puta protiv Njemačke.