POPUT ORANICE

Veznjak Napolija i Sjeverne Makedonije Eljif Elmas izvinio se Italijanima zbog katastrofalnog stanja terena stadiona "Toše Proeski" na kojem je sinić odigrana utakmica kvalifikacija za EP okončana rezultatom 1:1.

Luciano Spalletti, Ciro Immobile i drugi Italijani reagovali su diplomatski i ne iskoristiti stanje terena kao "alibi" za kiks, ali Elmas je bio potpuno svjestan koliko je travnjak bio očajan.

"To je sjajan rezultat, jer smo igrali na iskreno sramotnom terenu", rekao je Elmas za RAI Sport, dodavši:

"Mogu samo da se izvinim svim Italijanima i cijeloj Evropi. Ne možete igrati nogomet na ovakvom terenu. To je bio problem za nas isto koliko i za Italiju", rekla je najveća makedonska zvijezda.
  Italija i Sjeverna Makedonija sada imaju četiri boda, iako Azzurri i dalje imaju utakmicu manje. Engleska je prva sa 13 bodova nakon pet utakmica, a prati je Ukrajina sa sedam bodova iz četiri meča.

Podsjetimo, jedan od najmodernijih stadiona u regionu prije mjesec dobio je zabranu UEFA-e zbog očajnog terena. Zbog greške izvođača radova, trava je u očajnom stanju već neko vrijeme i potreban je novi travnjak, tako da nijedan tim nije mogao igrati na najvećem makedonskom stadionu do početka septembra.
  Uprkos naporima da se koliko toliko dovede u pristojno stanje, teren stadiona "Toše Proeski" i sinoć je izgledao vrlo loše i ispod svakog nivoa.