KONTROVERZNI NAPADAČ

Mario Balotelli (33), kontroverzni italijanski napadač turske Adane, u Brescii je kasno sinoć izazvao saobraćajnu nesreću.

Po gradu je vozio prebrzo, zbog čega je izgubio kontrolu nad autom te se zabio u betonsku ogradu.

Kao što pokazuju snimci, automobil je prilično oštećen. Balotelli vidljivo šepa do kola hitne pomoći na videima napravljenima na mjestu nesreće, a policija je objavila da je odbio alkotestiranje.

Nakon ukazane prve pomoći u vozilu, Balotelli je prebačen u bolnicu na detaljne preglede.

Inače, Balotelli je zadnjih dana pokrenuo kampanju s ciljem povratka u reprezentaciju Italije. Ogorčen time što se nacionalna ekipa jedva plasirala na Euro te pri tome bila neefikasna, poručio je: “Ako sam zdrav, smatram sebe najboljim napadačem kojeg Italija ima. Raspadori i Scamacca igrali su protiv Ukrajine i koliko puta su pucali na gol? Dva? Želim se vratiti u reprezentaciju. Nadam se pozivu. Vidio sam se sa selektorom Spallettijem nekoliko puta. Nešto smo se šalili kad smo se našli u Napulju, no nismo ništa o ovome razgovarali.”

Balotelli je zadnji put za Italiju nastupio prije pet godina. Ima ukupno 36 nastupa i 14 golova za reprezentaciju. Trenutno je član turske Adane Demirspor, za koju je ove sezone zabio tri gola. Stigao je u prošlom prelaznom roku.

Igrao je za, između ostalih, Inter, Milan, Manchester City, Liverpool, Nicu i Marseille.