NAJSKUPLJA KUĆA U ZEMLJI

Portugalski nogometni čarobnjak Cristiano Ronaldo trenutno gradi ogromnu vilu u Portugalu, a njegove komšije su uznemirene zbog štete koje je gradnja imala na njihovim ulicama i privatnom vlasništvu.

Vila je već sad najskuplja kuća u zemlji i tek treba da bude završena do 2024. godine. Gradilište koje se nalazi u Cascaisu koji se nalazi na 20 minuta od Lisabona, ima procijenjenu vrijednost od 22 miliona dolara i ima sve pogodnosti koje je dizajnirala porodica slavnog nogometaša.

Projekat će kako navodi OK Diario imati četiri sprata i četiri luksuzna apartmana prekrivena ogromnim staklenim zidovima koji gledaju na prelijepi portugalski pejzaž.

Osim toga, kuća će imati kino, teretanu, teniski teren i dvije garaže za skladištenje više od 20 luksuznih automobila u vlasništvu Cristiana Ronalda.

No, kako vrijeme odmiče, komšije više nisu zadovoljne što dijele jedan od najluksuznijih kvartova u zemlji sa slavnim Portugalcem.

"Kuća se gradi tri godine i još nije završena. Ona je tolika da liči na bolnicu. Moja ulica je mjesecima odsječena, bašta mi je puna prašine. Sve zbog "piramide" faraona Ronalda", rekao je jedan od komšija za pomenuti medij.

Isti izvor navodi da se Portugalac neće vraćati u domovinu sve do isteka ugovora sa Al Nassrom u junu 2025. godine, a kada će navršiti 40 godina i kada bi volio da se penzioniše.