POKUŠALI IZVESTI TRIK

Nogometaši Galatasaraya pobijedili su Istanbulspor rezultatom 1:0, a utakmicu je obilježio nevjerovatan promaša jpenala Maura Icardija u 37. minuti utakmice.

U 36. minuti dosuđen je jedanaesterac za Galatasaray zbog prekršaja nad Icardijem. Njegov saigrač Kerem Aktürkoglu zatim je uzeo loptu i izgledalo je da će šutirati, a onda je uslijedio šok za sve prisutne, kao i gledaoce kraj TV ekrana.

Aktürkoglu je ostavio povratnu loptu za Icardija, a iako je golman već pao, Argentinac je šutirao pored gola. Icardi se u nevjerici uhvatio za glavu, ali iskupio se samo pet minuta kasnije kada je svojim golom donio pobjedu Galati.

Na taj način nogometaši Galatasaraya nisu uspjeli kopirati penal koji su uspješno izveli Lionel Messi i Luis Suarez na utakmici Barcelona - Celta 14. februara 2016., kada je Messi iz penala asistirao Urugvajcu za konačnih 4:1.

Inače, prvi koji je izveo penal na ovaj način bio je niko drugi do Johan Cruyff.

U decembru 1982. godine, na utakmici između Ajaxa i Helmond Sporta, Nizozemac se spremao da izvede penal kada je dodirnuo loptu sa svoje lijeve strane i dodao je do Jespera Olsena koji mu je na kraju vratio loptu, a Cruyff je poslao u praznu mrežu. Potez bez presedana koji je ušao u historiju nogometa i koji se kopirao u budućnosti.