U ŽALOSTI SU!

U srijedu, 27. septembra, trebao bi biti odigran veliki beogradski derbi između vječitih rivala Partizana i Crvene zvezde, a da li će do njega doći još uvijek nije poznato.

Razlog tome su nedavna dešavanja na Kosovu u kojima su u akciji tamošnje policije ubijena su četvorica srbijanskih terorista koji su ušli na teritorij ove države.

Preostalih šest terorista je uhapšeno, a prema pojedinim tvrdnjama određeni broj njih je prebjegao u Srbiju.

Zbog svih tih dešavanja mediji u Srbiji pišu kako bi se sutrašnji beogradski derbi mogao odgoditi, jer je jedan od ubijenih bio navijač Crvene zvezde.

Popularne Delije su u žalosti zbog gubitka jednog svog člana. Navodno, riječ je o Stefanu Nedeljkoviću.

Osim toga, još je jedan razlog zbog čega mi moglo doći do odgode derbija, a tiče se ultimatuma koji je FK Crvena zvezda dala Nogometnom savezu Srbije.

Njihov zahtjev je da ovaj susret ne sudi arbitar Srđan Jovanović, kojeg na Marakani smatraju "deklarisanim navijačem Partizana".

Sa druge strane, najvatreniji navijači Partizana, popularni Grobari, pozvali su na bojkot sutrašnjeg derbija sve do ispunjenja njihovih ciljeva.

"Nije laka odluka uskratiti igrače za podršku u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, ali naša se borba mora nastaviti. Ljudi koji vode klub ne zaslužuju ni mrvu kompromisa! Situacija je vrlo jednostavna, potrebno je da Miloš Vazura podnese ostavku i mi se iste sekunde vraćamo na stadion JNA.

Dokle god je situacija u klubu ovakva kakva je, dokle god je prvi čovjek kluba i njegov profit važniji od svih nas, dotle će trajati ova mučna situacija za naše igrače. Svako ko misli da taj dan mora biti uz klub, neka to i uradi, ali sa istoka i zapada. Jug mora biti prazan i molimo da se ta odluka ispoštuje. Partizane, sretno!", poručuju Grobari.

Derbi između Partizana i Crvene zvezde trebao bi se igrati sutra na stadionu JNA s početkom u 19 sati, a da li će do njega doći uskoro će biti poznato.