ARAPSKI KUP PRVAKA

Cristiano Ronaldo je s dva gola u finalu protiv Al-Hilala vodio svoj Al-Nassr do titule osvajača Arapskog kupa prvaka.

Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, drugo je otvoreno golom Michaela za vodstvo Al-Hilala rezultatom 1:0.

Štoper Al-Nassra Abdulelah Al Amri dobio crveni karton u 71. minuti, ali i s igračem manje su izjednačili kada je Ronaldo pogodio u 74. minuti. Susret je otišao u produžetke, a pogodak odluke za konačnih 2:1 postigao je Ronaldo u 98. minuti susreta.

Ovo je Ronaldu bio 31. klupski trofej u karijeri i sasvim sigurno namanje važan. Čudesni Portugalac je osvajao domaća prvenstva, kupove, superkupove, Ligu prvaka, no i pored toga ovom trofeju se radovao kao malo dijete.

"Iznimno sam ponosan što sam pomogao ekipi osvojiti ovaj važan trofej prvi put u historiji. Hvala svima u klubu koji su doprinijeli ovom velikom ostvarenju, mojoj porodici i prijateljima koji su uvijek bili uz mene. Podrška naših navijača je bila fantastična, ovo također pripada vama", poručio je Ronaldo.

Arapski kup prvaka je takmičenje koje je osnovano 1981. godine, a u njemu igraju najbolji klubovi isključivo iz arapskog svijeta.

Al-Nassr do sinoć nije nikada igrao ni finale, a Ronaldo je postao prvi nogometaš u historiji takmičenja koji je davao golove u grupnoj fazi, četvrtfinalu, polufinalu i finalu.