KATALONSKI

Barcelona i PSG postigli su pakt prema kojem jedni drugima neće krasti igrače, javlja katalonski Sport, nakon što su Parižani aktivirali otkupnu klauzulu u ugovoru Ousmanea Dembelea.

Dva će kluba odsad poslovati samo u slučaju obostranog interesa.

Francuski krilni napadač posljednja je u nizu zvijezda koje s Camp Noua dolaze u Pariz protivno volji Barcelone. Katalonci su 2016. PSG-u pokušali uzeti Marca Verrattija, a ovi su iduće godine uzvratili aktiviranjem Neymarove klauzule od 222 miliona eura, da bi im 2021. besplatno odveli Lionela Messija kad mu Barcelona nije uspjela produžiti ugovor.

PSG je sad aktivirao Dembeleovu klauzulu od samo 50 miliona eura, što je ponovno razljutilo Barcelonu, koja papirologijom odugovlači s transferom. Parižani su im, piše Mondo Deportivo, poručili da dovrše transfer u iduća 24 sata ili će ga potpuno otkazati i uzeti im 26-godišnju zvijezdu idućeg ljeta bez ikakve odštete nakon što mu istekne ugovor.

Ipak, pakt o kojem piše Sport vjerovatno će ubrzati transfer Dembelea, ali i spriječiti Parižane da nastave gledati na Camp Nou kao na samoposlugu u kojoj mogu uzeti što ih je volja. A s obzirom na ogromnu razliku u trenutnoj finansijskoj moći, to bi bila fantastična vijest za Katalonce. Ipak, Sport piše da se radi samo o usmenom dogovoru, nipošto pravnom, pa nema garancije da ga katarski vlasnici PSG-a neće prekršiti ako im tako puhne.