NOGOMET OVO NIJE VIDIO

Da Saudijci žele nevjerovatnim finansijskim ulaganjima dovesti najveće zvijezde svjetskog nogometa već je poznato, no ponuda kakva je stigla na adresu Kyliana Mbappea djeluje potpuno suludo.

Mbappe, koji želi preći u Real Madrid, gotovo sigurno neće ostati u PSG-u, a danas je u medijima odjeknula informacija o ponudi Al Hilala da pređe u Saudijsku Arabiju. PSG-u bi na konto išlo 300 miliona eura obeštećenja.

No, naknadno su otkriveni nevjerovatni detalji ugovora koji su prešli svaku granicu. Ako je vjerovati novinaru CBS Sportsa Jamesu Bengeu, Mbappe bi dobio 700 miliona eura od Al-Hilala.

Taj novac bi bio plaćen za samo jednu sezonu u dresu ovog kluba, nakon čega bi bio slobodan da pređe u Real Madrid, što je želja i nogometaša i slavnog madridskog kluba.

Razlog ponude za jednogodišnji ugovor je taj što u Al-Hilalu smatraju da bi Mbappe u Saudijsku Arabiju stigao samo na jednu godinu, a onda prešao u Real Madrid narednog ljeta. Naravno, ukoliko Francuz bude želio ostati duže, Saudijci su voljni pristati i na duži ugovor.

Istovremeno, PSG nema problema kome će prodati svoju najveću zvijezdu i pristali bi odmah na ponudu iz Saudijske Arabije. Ipak, Mbappeovih stavova još nema zvanično u javnosti, iako ESPN ekskluzivno prenosi da igrač i nije previše zainteresovan te da želi samo Real.