Vezni igrač Crvene zvezde Guelor Kanga uskoro će odgovarati pred Afričkom nogometnom federacijom (CAF) zbog mogućeg krivotvorenja godine svog rođenja.

Naime, CAF je pronašao nelogičnosti u godini njegova rođenja budući da je njegova majka preminula 1986. godine, a u evidencijama se vodi da je rođen četiri godine kasnije što, jasno, nema smisla.

U optužbi su jasno navedeni dokumenti koji pored toga navode da ovaj nogometaš uopće nije rođen u Gabonu, nego u Demokratskoj Republici Kongo pod imenom Kiaku-Kiaku Kianga.
  Dakle, prema trenutnim podacima iz papira gospodin Kanga je pet godina stariji nego što možda zapravo jeste.

Istraga je započela prije dvije godine, a Kanga je već odgovarao na optužbe i nakon još jednog odaziva CAF-u trebala bi se donijeti konačna odluka o eventualnoj suspenziji ili drugom načinu kažnjavanja.



Prije dvije godine proces je prekinut jer je CAF odbacio mogućnost kazne, ali ponovni poziv na razgovor upućuje na to da bi Kanga mogao imati problema.

Iz Afrike je u Evropu stigao još 2012. godine zaigravši za ruski Rostov, a u Crvenu zvezdu je pojačao 2016., da bi dvije godine kasnije prešao u Spartu Prag i 2020. ponovno stigao u redove srbijanskog prvaka.

Za Beograđane je postigao 40 golova i upisao 54 asistencije u 187 nastupa. Kanga je igrao i u dresu gabonske reprezentacije u 62 navrata, pritom se dva puta upisao u strijelce.