POVRIJEĐEN I VAN FORME

Ekipa Juventusa više ne računa na kapitena Leonarda Bonuccija (36) i odluka da će napustiti klub saopćena mu je u četvrtak, javlja Fabrizio Romano.

"Juventus ga se želi riješiti. Poruka je jasna i to je Bonucciju rečeno na sastanku u četvrtak", objavio je Romano, uz napomenu da nisu tačne informacije da ovog štopera u svom timu želi Marseille.

Bonucci se u prošloj sezoni dugo mučio s povredama i generalno s formom, a odigrao je samo 26 mečeva. Ugovor s Juventusom mu traje od ljeta naredne godine, a iako je kapiten kluba te reprezentacije Italije, njegova priča sa Starom damom je završena i očekuje se da će narednih dana i zvanično napustiti klub.

Bonucci je u Juventus stigao u ljeto 2010. iz Barija za 15,5 miliona eura, a nekoliko godina nakon toga postao je jedan od najboljih defanzivaca na svijetu.

Navijači Juventusa mu nikada nisu oprostili to što je 2017. godine za 42 miliona eura pojačao Milan, no već sljedeće godine se vratio u tim. Ipak, to mu nije previše pomoglo u odnosu s navijačima i bez ikakve sumnje je pokvario sve ono što je uradio od 2010. godine.

Juventus naredne sezone, podsjećamo, neće igrati ni UEFA-inu Konferencijsku ligu zbog kazne za finansijske maliverzacije.