UPOREDIO S AMERIKOM

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Rio Ferdinand stao je u zaštitu Cristiana Ronalda i Saudijaca koji u velikim transferima dovode zvijezde evropskog nogometa.

Iz dana u dan širi se kolonija nogometnih zvijezda koje stižu u Saudijsku Arabiju. Fanovi evropskog nogometa s pravom su zabrinuti da bi na ovom kontinentu u budućnosti moglo biti sve manje nogometnih zvijezda jer one odlaze u Saudijsku Arabiju za nevjerovatan novac.

Među njima nije Rio Ferdinand. Legendarni defanzivac Uniteda i Engleske smatra da se igrači prozivaju samo zato što idu u Saudijsku Arabiju, dok nije isti slučaj bio kada su nogometaši išli u Sjedinjene Američke Države.

"Bilo je sjajno vidjeti Beckhama, Rooneya, Lamparda i Gerrarda da idu u Ameriku. Kakav način da se završi njihova karijera, dobijaju ogroman novac, a odlaze u ligu koja nije kompetitivna. Zaslužili su to i imaju potpuno pravo na to. To je ono što smo viđali u medijima. To je ono što ljudi govore, ali sada kada idu u Saudijsku Arabiju, onda je to sramota, onda je to tužno?", poručio je Ferdinand, a onda poslao poruku podrške Ronaldu:

"O čemu vi govorite? Pustite ljude da idu i žive. Pustite ga da uživa. To je avantura, odveo je porodicu negdje posve drugačije, u novu kulturu. Ne volim čuti takav način govora. Mislim da bi svi trebali biti tretirani na isti način", zaključio je Rio u razgovoru za Presents FIVE.

Ferdinand je s Ronaldom dijelio svlačionicu u sjajnoj eri Manchester Uniteda u kojoj su osvojili sve moguće trofeje.