SLOBODAN JE

Lionel Messi za nekoliko je tjedana slobodan igrač.

U Parizu se digla ogromna bura zbog poteza Lionela Messija. U utorak se u medijima pojavila informacija kako je Messi nakon poraza od Lorienta napustio Francusku te otputovao u Saudijsku Arabiju, za što nije imao dopuštenje PSG-a.

To je očito toliko razbjesnilo katarske šeike da je preko uglednog L'Equipea i ostalih francuskih medija pogurana vijest o dvotjednoj suspenziji svjetskog prvaka s Argentinom.

Messi igra još tri utakmice za PSG 

U klubu su bijesni jer nisu znali za kratki izlet u Saudijsku Arabiju, otkud Messiju stižu ultrabogate ponude za nastavak karijere. Na Parku prinčeva odlučili su suspendirati Messija za sljedeća dva prvenstvena susreta, s Troyesom i Ajacciom.

To znači kako do kraja sezone Messiju ostaju tek tri utakmice u dresu pariškog kluba, jer prema pisanju L'Equipea PSG neće produžiti ugovor s Argentincem.

Lionel Messi tako će biti slobodan igrač nakon dvije sezone provedene u Parizu. Glasno se spominje njegov povratak u voljenu Barcelonu, ali katalonski div muku muči s financijskim planom koji bi zadovoljio Messija i stroga pravila La Lige o udjelu plaća igrača u klupskom proračunu.

Transfer je siguran

MLS, Saudijska Arabija ili Barcelona, to su opcije koje se spominju kao moguće nove destinacije za Messija. Nakon osvajanja svjetskog naslova, jedinog trofeja koji mu je nedostajao u karijeri, Messi gleda opušteno prema posljednjim godinama na nogometnom terenu. Vidjet ćemo što će odlučiti za nekoliko tjedana.