BOLJE DA NIJE PRIČAO

Vlasnik, a ujedno i direktor Chelseaja Tod Boehly održao je govor igračima pred uzvratni meč protiv Real Madrida u Ligi prvaka, a prema informacijama koje su objavljene u medijima, bolje mu je da uopšte nije govorio ništa i da se nije miješao u svlačionicu.

Britanski mediji navode da su uz njega u svlačionici Plavaca bili suvlasnici Eghbali i Wyss, a da se igračima prvi obratio privremeni menadžer Frank Lamapard, nakon čega je riječ uzeo vlasnik Boehly.

On je igračima održao govor i ocijenio posljednje rezultate kao sramotne, što sigurno nije nešto što igrači žele čuti pred utakmicu koja im može spasiti sezonu, iako je jasno da ih samo senzacija može odvesti u polufinale. Prvi meč su, podsjećamo, izgubili rezultatom 2:0.

Mediji u Engleskoj navode da se Boehly potrudio da igračima objasni kako su i oni suvlasnici kluba, ali da su nakon potrošenih 600 miliona eura na pojačanja svi čelnici kluba razočarani i da se osjećaju iznevjereno. Pitanje je kako takav govor može motivisati igrače uoči duela protiv Reala.

Navodi se da je igračima također rekao i to da bi utakmicom protiv Reala mogli spasiti sezonu i da je to jedini način na koji mogu pretvoriti sramotu u ponos, što opet ne izgleda kao nešto motivirajuće.

Chelsea naredne sezone sigruno neće igrati nijedno evropsko takmičenje, a ova sezona najlošija im je u posljednjih 20 godina.

Samo senzacija protiv Real Madrida, u koju je zaista teško vjerovati, te prolazak u polufinale Lige prvaka može im produžiti nadu da nije sve izgubljeno.

Meč između Chelseaja i Real Madrida igra se u utorak s početkom u 21 sat.