MOISE KEAN

Moise Kean (23) član je italijanskog giganta Juventus i zarađuje oko tri miliona eura godišnje. A njegov otac tvrdi da je beskućnika. Keanov otac Jean, s kojim Moise nije u kontaktu sada se oglasio.

“Naravno da je Moise moj sin, ali ne znam ništa o njemu. Pokušao sam ga kontaktirati, išao razgovarati s bivšim potpredsjednikom Pavelom Nedvedom, ali ništa se nije dogodio. Beskućnik sam više od mjesec dana. Nemam namjeru nikome davati podatke o svom sinu. O meni se niko nikada nije brinuo, pa neću ni ja o drugima”, rekao je Keanov otac pa dodao:

“Sad sam na ulici i moram misliti na sebe i kako ću osigurati krov nad glavom. Gradonačelnik Fossana zna za moje probleme i traži dom za mene. Možete ga to pitati, potvrdit će vam”, rekao je Jean Kean za Juvenews.

Moise ne želi imati nikakav kontakt s ocem Jeanom. Moiseovi roditelji Jean i Isabelle su iz Obale Bjelokosti, a rastali su se kada je Moise imao četiri godine. Nakon razvoda Moise i njegova dva brata preselili su s majkom u Asti, gdje su i odrasli bez očeve prisutnosti.

Prema Transfermarktu vrijedi 20 miliona eura, a ove sezone je mladi italijanski napadač u 34 nastupa zabio sedam golova. U karijeri je igrao još za Veronu Everton i PSG, dok za Italiju u 12 nastupa ima četiri zabijena gola.