IMPRESIONIRAO ENGLEZA

Nekadašnji engleski nogometaš i zvijezda Liverpoola Michael Owen smatra da je stoper Redsa Virgin Van Dijk najbolji stoper svih vremena.

Owen je bio veoma zadovoljan nakon što je Liverpool u sjajnoj utakmici pobijedio Villarreal 3:2 i prošao u finale Lige prvaka treći put u pet godina. Govoreći za BT Sport nakon meča, Owen je posebno pohvalio Van Dijka.

"Van Dijk je u ovom trenutku najbolji stoper na planeti. Otići ću i korak dalje te reći da je najbolji stoper svih vremena. Rio Ferdinand je bio najbolji stoper s kojim sam ja igrao. Međutim, kada kao napadač pogledam Van Dijka, šta možeš napraviti protiv njega? Viši je, brži i snažniji od svakog, briljantan je s loptom, postiže golove. Nikada nisam vidio nešto slično", rekao je Owen.

Međutim, Nizozemac ima jedan nedostatak.

"Jedina stvar koja ne ide u njegovu korist su titule, ima jednu titulu u Premiershipu i jednu u Ligi prvaka. Igrači poput Rija Ferdinanda, Paula Maldinija, Franca Baresija, onih koje smatrate najboljim, imaju brojne titule. To je jedina stvar", završio je Owen.