Nogometaš Evertona Andros Townsend pohvalio se dresom koji mu je dao Cristiano Ronaldo nakon utakmice protiv Manchester Uniteda, iako se u prvi mah učinilo da je portugalski igrač odbrusio krilnom napadaču Evertona koji je postigao gol i nakon toga imitirajući njega proslavio taj trenutak.

United je golom Martiala u 43. minuti došao u vodstvo od 1:0, no gosti su preko Townsend u 65. minuti došli do poravnanja, a na kraju će se ispostaviti i osvajanja jednog boda.

Kada je Townsend vidio da je lopta ušla u mrežu i da je gol priznat, imitirao je Ronaldovu proslavu i to pred navijačima Manchester Uniteda koji su mu odmah zviždali.

Nakon što je utakmica završena, Townsend je prišao bijesnom Ronaldu koji je bio izuzetno ljut zbog novog kiksa njegovog tima te ga je pitao za dres, no Ronaldo ga nije ni pogledao već mu je samo kratko nešto rekao.
  Na kraju, ispostavilo se da mu je Ronaldo vjerovatno rekao kako nakon utakmice može dobiti dres, a nakon svega oglasio se i Townsend na društvenim mrežama uz poruku da respektuje najvećeg igrača na svijetu.

"Moje slavlje nije bila provokacija nego znak poštovanja prema Ronaldu. On je moj idol i bila mi je čast dijeliti teren s njim", rekao je Townsend, dok je na Instagramu napravio:


Objava Townsenda na Instagramu

"Samo respekt za najvećeg."

Ovo je bio drugi uzastopni kiks Uniteda na Old Traffordu koji je u prošlom kolu izgubio od Aston Ville rezultatom 1:0.

United se nakon nekompletnog sedmog kola nalazi na trećoj poziciji sa 14 osvojenih bodova, dva manje od Chelseaja koji je na prvom mjestu.