NE POŠTUJE MJERE

Menadžer Fulhama Scott Parker kaže da je razočaran ponašanjem srbijanskog napadača Aleksandra Mitrovića zbog skupova i druženja u vrijeme dok je koronavirus harao ovim klubom.

Na internetu se pojavio snimak kao i fotografije Aleksandra Mitrovića, sunarodnjaka Luke Milivojevića i još sedam osoba, a na kojem se jasno vidi da ne poštuju mjere distance i da su se možda i previše opustili tokom novogodišnjih praznika.

Kako je koronavirus ušao duboko u ekipu Fulhama, zbog čega su odgođene utakmice protiv Tottenhama i Burnleyja, jasno je da je Mitrović napravio veliku grešku, posebno iz razloga što se snimak pojavio na društvenim mrežama.

"Razočaran sam. Svi u klubu smo bili ogorčeni kada smo vidjeli fotografije, on razumije da je napravio grešku i razumije da je to bilo jako, jako neodgovorno. Interno ćemo se baviti tim slučajem, a on će sigurno snositi posljedice zbog svog ponašanja, kao i svi drugi", rekao je Parker.

Fulham je trenutno na 18. poziciji i Premiershipu i nakon 15 odigranih utakmica imaju samo 11 osvojenih bodova, tri manje od Brightona koji je prvi iznad zone ispadanja. Ipak, treba reći da je Fulham odigrao dvije utakmice manje od popularnih Galebova.