SALAH ZA TRIJUMF

Kontroverzna situacija obilježila je sinoćnju utakmicu između Liverpoola i Fulhama, a mediji još uvijek pišu o penalu za pobjedu Redsa.

Mohamed Salah je s bijele tačke u 39. minuti donio novu pobjedu Liverpoolu (1:0), a penalu je prethodila kontroverzna situacija nakon koje su gotovo svi bili mišljenja da penal nije postojao.

Darwin Nunez je stigao do lopte prije Ismaile Diopa, a onda se teatralno bacio kao da ga je stoper Fulhama udario. Međutim, naknadno se vidjelo da kontakta nije bilo te da penal nije postojao.

VAR nije želio da reaguje, iako su igrači Fulhama tražili od sudije Stuarta Attwella da provjeri situaciju i promijeni odluku. No, to se nije dogodilo, a Mo Salah bio je i više nego precizan s bijele tačke.

No, nakon meča navijače Fulhama, ali i javnost u Engleskoj šokirala je izjava kapitena ovog kluba Toma Cairneya. On je u razgovoru za Sky Sports naveo kako je sudija Attwell tvrdio jednom njegovom saigraču na terenu da penala nije bilo, iako ga je dosudio.

"Zamolio sam ga da provjere situaciju. Rekao je da su to provjerili, ali je onda poručio jednom od naših igrača da to nije bio penal. To je frustrirajuće jer su ljudi morali donijeti ispravnu odluku. Diop ga nije ni dotakao, a izgubiš zbog toga na Anfieldu", rekao je Cairney pred kamerama Sky Sportsa.