ULOŽIT ĆE ŽALBU

Napadač Fulhama Aleksandar Mitrović jučer je saznao žestoku kaznu zbog odgurivanja i unošenja u lice sudiji Chrisu Kavanaghu tokom utakmice s Manchester Unitedom u polufinalu FA Kupa.

Reprezentativac Srbije dobio je osam utakmica suspenzije, zbog čega će propustiti skoro cijeli ostatak engleskog prvenstva.

Osim toga, na račun engleskog saveza mora uplatiti 50 hiljada eura, a cijela situacija mogla bi postati još gora za Mitrovića.

Naime, Engleski nogometni savez (FA) žalit će se na tu odluku. Oni smatraju da je kazna za Mitrovića preblaga, a prije službenog protesta sačekat će obrazloženje komisije.

Mitroviću nije pomoglo ni to što se lično izvinio Kavanaghu. Isto je učinio i njegov trener Marco Silva, koji je dobio dvije utakmice suspenzije nakon što je dobio crveni karton zbog nervozne reakcije.

"Žalim zbog mog ponašanja. Dozvolio sam da ljutnja izvuće najbolje iz mene i moja reakcija bila je pogrešna. Htio sam dobiti njegovu pažnju, ali priznajem da nisam trebao staviti ruke na njega i shvaćam zašto mi je pokazao crveni karton, koji mi je prvi otkad igram za Fulham", rekao je Mitrović.

Inače, kazna od osam utakmica jedna je od najrigoroznijih koju je izrekao engleski savez i smatra se svojevrsnom porukom i ostalim nogometašima da se okršaji sa sudijama više neće tolerisati.