Po trofeje koji nedostaju

Dani Alves iznenađujuće je završio u brazilskoj ligi.

Najtrofejniji nogometaš svih vremena Dani Alves pronašao je novi klub, ali malo tko se nadao da će on biti u Brazilu! I dok se naveliko spominjao njegov povratak u Barcelonu, a on putem društvenih mreža tražio poslodavca kojem da pošalje svoj životopis, Brazilac se u konačnici odlučio za povratak u domovinu.
Dani Alves postao je novi igrač Sao Paola, brazilskog velikana koji prolazi kroz slabije razdoblje klupske povijesti. Brazilac je potpisao do prosinca 2022. godine.
Mnogi vjeruju da se Dani Alves odlučio za Sao Paolo kako bi u svoju kolekciju trofeja, kojih ima 40, dodao jedina dva trofeja koji mu nedostaju iz svih liga u kojima je nastupio. Riječ je naravno o prvenstvu Brazila, ali i kontinentalnom natjecanju Copi Libertadores.
Sao Paolo trenutačno je peti na ljestvici tamošnjeg prvenstva Brasileirao, s osam bodova zaostatka za vodećim Santosom. Dani Alves u svom će novom klubu nositi broj 10 na leđima, što je prilično neuobičajeni broj za nekog tko igra na poziciji desnog beka...
Recimo i da je Dani Alves do sada igrao tek u Bahiji kada je Brazil u pitanju, odakle se 2003. godine otisnuo za Europu, točnije Sevillu.