Radikalni prijedlog kontroverznog gazde:

Alfa i omega Napolija ponovno se oglasio po pitanju budućnosti europskog klupskog nogometa.

Svako malo se Aurelio De Laurentiis oglasi vezano za budućnost europskog klupskog nogometa, imitirajući zabrinutnost za smjer kojim idu natjecanja pod okriljem UEFA-e.
U pozadini cijele priče stoji, naravno, novac. Kontroverzni vlasnik i predsjednik Napolija ne prestaje tražiti načine kako da oni standardni sudionici Lige prvaka, među kojima je i njegov klub, od svog prisustvovanja u eliti izvuku što više.
O navijačima: "Volovi su već počeli napuštati štale"
Povod za njegov najnoviji istup bio je prijedlog Juventusova predsjednika Andree Agnellija da se europski nogomet podijeli na rangove natjecanja s ispadanjima i promocijom.
"Agnelli je pametan čovjek, ne vjerujem da planira takvo što jer bi to omalovažalo ostatak europskog nogometa. To bi u uvodnoj fazi možda donijelo nekakav efekt, ali bi dugoročno otjeralo dobar dio navijača iz svijeta nogometa. Volovi su već počeli napuštati štale", u svom je stilu komentirao De Laurentiis.
"Liga prvaka i Europska liga su zastarjele"
I nastavio:
"Moramo ukinuti Ligu prvaka i Europsku ligu. Sve je postalo zastarjelo, često igramo sa istim sparing-partnerima. I igramo premalo. Da bismo uživali, moramo češće gledati Barcelonu, Manchester City ili Tottenham."
Evo što je u razgovoru za Corriere della Sera konkretno predložio:
"Uveo bih jedan turnir u kojem bi sudjelovalo 80 klubova. Najboljih sedam iz Italije, Francuske, Engleske, Njemačke i Španjolske plus četiri prva iz Portugala, Nizozemske i Belgije. Podijelio bih klubove u četiri grupe po 20, u svakoj grupi bi se igralo 11 utakmica, a ždrijebom bih odredio tko bi kome bio domaćin. Utakmice bi se igrale utorkom, srijedom i četvrtkom i turnir bi se zvao Europski kup. Pet posto od prihoda dao bih UEFA-i."
De Laurentiis je svoje rekao. Bez obzira na to što je teško povjerovati da bi UEFA išla ukidati svoju zlatnu koku Ligu prvaka, prijedlog talijanskog filmaša u najmanju je ruku neobičan i već je izazvao dosta komentara.