KRŠENJE KLUPSKE POLITIKE

Finalista NBA lige iz prošle sezone, ekipa Boston Celticsa, suspendovala je trenera Imea Udoku (45) za čitavu narednu sezonu zbog "kršenja klupske politike", tačnije zbog neprikladnog intimnog odnosa s članicom klupskog osoblja.

Takvo ponašanje, navode američki mediji, oštro se protivi klupskom kodeksu ponašanja, a iako je odnos bio obostrano dobrovoljan, trener je surovo kažnjen i njegova sudbina će biti odlučena za godinu dana.

Dodaje se da će Boston u narednom periodu trenirati pomoćnik Joe Mazzulla.
  "Izvinjavam se igračima, navijačima i čitavoj organizaciji, kao i svojoj porodici što sam ih iznevjerio. Žao mi je što sam ekipu doveo u ovako tešku situaciju, a na kraju svega, prihvatam odluku kluba", poručio je Udoka.

Ovaj 45-godišnji trener imenovan je u junu 2021. godine za novog trenera Bostona, a u prvoj sezoni je stigao do finala u kojem je poražen od Golden Statea.
  Udoka je u karijeri igrao za brojne klubove, između ostalih LA Lakerse, New York Knickse, Portland Trail Blazerse, San Antonio Spurse i Sacramento Kingse. Karijeru je završio 2021. godine, a onda se počeo baviti trenerskim poslom.

Prvo je trenirao San Antonio, Philadelphiju i Brooklyn kao pomoćnik, a prošle sezone, kao što je već navedeno, preuzeo je prvi tim Bostona.