POGLEDAJTE UDARCE

Britanski bokser Anthony Joshua fantastičnim nokautom savladao je Francisa Ngannoua i pokazao mu kako ipak ne može u ovom sportu parirati najboljima na svijetu.

Spektakl u Riyadhu potrajao je do kasno u noć, a gledatelji su vidjeli borbu odličnog tempa, ali koja nažalost nije potrajala koliko su možda neki priželjkivali.

Bivši dvostruki prvak u teškoj kategoriji Anthony Joshua borio se protiv bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji Francisa Ngannoua u dugo iščekivanoj borbi u saudijskom Riyadhu. Za Ngannoua je to tek druga profesionalna bokserska borba, nakon što je kontroverzno izgubio od Tysona Furyja u oktobru.

No, za razliku od borbe s Furyjem, Ngannou je sinoć pokazao znatno manje i shvatio da ipak ne može parirati najboljim teškašima svijeta.

Joshua je već od starta prve runde pokazao dominaciju, a pred kraj vanjskim direktom poslao je Ngannoua na pod. Predator se uspio oporaviti i odraditi rundu do samog kraja.

U drugoj rundi Joshua je uspio dovesti Ngannoua u otvorenu razmjenu udaraca i pogodio ga je nekoliko puta za novi nokdaun. Ovoga puta Predator se jedva vratio.
Kamerunac se nekako uspio vratiti u meč, ali je Joshua ubrzo završio posao. Brutalnim nokautom oborio je Ngannoua za kraj, kada već ga
  Joshua je na kraju pokazao da je ipak mnogo spremniji za bokserske borbe i upisao je 28. pobjedu u svom 31. nastupu. S druge strane, Ngannou je poražen u dva od dva bokserska meča, ali je Joshua sinoć postao prvi koji ga je u uspio nokautirati, računajući i prethodnu MMA karijeru.