PROTIV 30 GODINA MLAĐEG

Legendarni UFC borac Henry Cejudo otkrio je koliko će Mike Tyson zaraditi za kontroverznu borbu protiv 30 godina mlađeg YouTubera i boksera Jakea Paula.

Bokserska legenda Mike Tyson vraća se predstojećeg ljeta u ring nakon što je zakazao borbu protiv YouTube zvijezde Jakea Paula. Borba će biti održana u američkom gradu Arlingtonu.

Tyson se posljednji put borio prije skoro četiri godine u egzibiciji protiv još jedne legende Roya Jonesa Juniora. Tom prilikom je i njegov naredni protivnik Jake Paul sudjelovao savladavši NBA košarkaša Natea Robinsona.

Dvojac će se sada boriti, a iako nisu objavljeni detalji, UFC legenda i Tysonov prijatelj Henry Cejudo otkriva da bi legendarni bokser trebao inkasirati oko 20 miliona dolara za borbu, tako da je malo jasnije zbog čega je pristao boksati protiv 30 godina mlađeg čovjeka.

"Osjećam da je to učinio zbog isplate. Zaradit će vjerovatno 20 miliona dolara, a uskoro puni 58 godina. Doslovno, Jake ima 27, a Mike 57 godina", rekao je Cejudo u podcastu Pound 4 Pound.

Ono što se zna, jeste da Paul i Tyson neće nositi štitnike za glavu, a borci se zalažu da njihova borba bude profesionalna. Teškaška komisija dat će posljednju riječ o tome. Borbu 20. jula u Arlingtonu organizuje Netflix.