Real je golom Ronalda u gostima svladao Atletico Madrid i izborio polufinale španskog Kupa Kralja, ali više od minimalne 1:0 pobjede odjeknula je senzacionalna vijest da je Jose Mourinho na izlaznim vratima Santiago Bernabeua.

 
Nakon Seville, Barcelone i Almerije plasman u polufinale španskog fudbalskog Kup Kralja izborio je i Real Madrid. Kraljevski klub je u uzvratnom dvoboju četvrtfinala na Vicente Calderonu pobijedio gradskog suparnika Atletico 1:0 potvrdivši pobjedu 3:1 iz prve utakmice. Strijelac jedinog gola bio je Cristiano Ronaldo u 23. minuti utakmice. Bio je to već 32. Cristianov gol ove sezone.



Međutim, više od same Realove pobjede odjeknula je vijest kako je Jose Mourinho na izlaznim vratima Santiago Bernabeua zbog sukoba sa sportskim direktorom Jorgeom Valdanom.



Valdano je cijelu priču odmah demantirao, ali španski mediji javljaju da je sukoba između dvije fudbalske legende bilo i da je bio žestok.

"Nema govora o našem sukobu. Mourinho je naš trener i ostaje u klubu", kratko je priču prokomentirao Valdano, dok je najbolji svjetski trener ponudio zanimljivu izjavu:

"Svijet je pun tračeva i nisu svi istiniti. Što se moje budućnosti u Realu tiče, vidjet ćemo što će se dogoditi na kraju sezone. Ugovori nisu najvažnija stvar u fudbalu. Ako su na kraju sezone sve strane sretne suradnjom, ostaju zajedno. Ako nisu, rastaju se", izjavio je Mourinho.

Ovo je već drugi puta da je Valdano demantirao navode o sukobu s portugalskim stručnjakom koji je nekoliko puta naglasio kako Real nema adekvatnu strukturu i da se ne kreće u dobrom pravcu.

Valdano je nakon nedavne ligaške utakmice protiv Almerije (1:1) kritizirao Mourinha zbog igre i rezultata, no Portugalac je uzvratio optužbama da je kriv sportski direktor jer ne želi dovesti pojačanja.

"Radimo na tome da dovedemo kvalitetnog napadača. Vjerujem kako ćemo to realizirati idućeg tjedna", najavio je sportski direktor Reala.

Real će u polufinalu Kupa igrati protiv Seville, dok se u drugom susretu sastaju Barcelona i Almerija.