Predstavljen na Mobile World Congressu

Kompanija Samsung je na Mobile World Congressu u Barceloni predstavila pametni telefon Galaxy S5 i smartwatch Galaxy Gear 2. U odnosu na Galaxy S4 koji je prošle godine imao veoma dobru prodaju u svijetu, Galaxy S5 se neznatno razlikuje u prednjem dijelu vanjskog izgleda, ali su određene tehnološke inovacije kao i poboljšana kamera ono što krasi ovaj novi Samsungov model.

Glavno dugme ispod displaya ima ugrađen skener za otisak prsta, a jedan od značajnijih i inovativnih dodataka na novom uređaju je i monitor otkucaja srca. 
Galaxy S5 će biti otporniji na teže fiziološke uslove kojem eventualno bude izložen. Ovaj uređaj će biti moguće držati i do 30 minuta pod vodom, pri čemu neće izgubiti na svojoj funkcionalnosti.
Pozadina telefona je mnogo ugodnija za držati u odnosu na Galaxy S4, jer je plastični materijal zamijenjen tačkastom mrežom, tako da uređaj manje klizi po glatkim površinama.
Model S5 je ponuđen u četiri različite boje: crnoj, bijeloj, plavoj i zlatnoj. 
Novi Galaxy ima i brži procesor u odnosu na svog prethodnika ( 2.5GHz), više memorije (2GB RAM), te veću bateriju sa poboljšanom jačinom od 20 posto.
Kamera je unaprijeđena u 16-megapikselne senzore, pri čemu je osiguran bolji kvalitet fotografija prilikom prelijevanja boja.
Galaxy S5 će biti u prodaji širom svijeta u aprilu ove godine.